marți, 7 iunie 2011

Îngrijirea tenului şi machiajul pentru bărbaţi

Când vine vorba de machiaj, de regulă doamnele au prioritate. Acum e timpul Barbatilor..
Pentru ca am primit un email in care am fost intrebat despre anumite probleme, am incercat sa gasesc si sa fac un mic reportaj.


REGULI DE BAZĂ
1. Curăţarea tenului. Se efectuează un gommage / peeling uşor cu ajutorul unui scrub cu particule medii sau fine (în cazul unui ten sensibil). Dacă domnul e proaspăt bărbierit, se omite această etapă, întrucât în timpul bărbieritului se execută implicit şi această operaţiune de eliminare a celulelor moarte de pe suprafaţa pielii. Recomandări de produse: Gama Skeyndor Man sau Malu Wilz.

2. Tonifierea pielii cu ajutorul unei ape termale de foarte bună calitate sau a unui spray hidratant. Recomandări: Concentrat de Apa termală Skeyndor sau Spray de hidratare 3 in 1 cu Cactus şi Aloe Vera de la Malu Wilz (care va avea rol şi de fixator de machiaj).

3. Crema contur de ochi se aplică atent de jur împrejurul ochilor prin tapotare (împingerea uşoară a produsului în piele cu ajutorul degetelor). Recomandări: Gel contur ochi Skeyndor Man sau Thalasso Eye Concentrate Malu Wilz.

4. Hidratarea pielii sau vitaminizarea ei. În funcţie de sezon, primăvara şi vara folosim produse hidratante, iar toamna şi iarna revitalizante. Pentru tenurile cu exces de sebum, se vor folosi geluri sau emulsii, în nici un caz creme. Primele două au o textură mai uşoară şi o absorţie mai rapidă în piele. Recomandări: Serum hidratant Skeyndor Man sau Multivitamin Gel Malu Wilz.

5. Anticearcănul / Iluminatorul se foloseşte pentru a masca cearcănele inestetice, atât după o noapte de pomină, cât şi după una de lucru în faţa calculatorului. Se aplică punctat sub ochi, pe toată suprafaţa cearcănelor şi chiar se depăşeşte linia un pic spre pomeţi, în ideea de a nu arăta ca nişte „ochelari” de culoare mai deschisă. După „punctare”, se întinde uşor cu degetul, uniformizându-se şi tapotând lejer. Recomandări: Pentru cearcănele de culoare maro - pământiu, se foloseşte nuanţa 1 de Iluminator Malu Wilz, pentru cearcănele vineţii (violet) se foloseşte nuanţa 3 de Iluminator Malu Wilz.

6. Fondul de ten sau crema colorantă. Pentru bărbaţi, fondul de ten se foloseşte în ideea de a da pielii o tentă uşor bronzată şi a masca lejer imperfecţiunile. Secretul este să fie atât de bine aplicat, încât să arătaţi excelent, dar să nu se cunoască liniile de demarcaţie la nivelul scalpului sau bărbiei/gâtului. Cu alte cuvinte, să nu se vadă urme inestetice de fond de ten. El trebuie să arate ca o a doua piele, desigur perfectă. Începeţi cu o cantitate mică de produs pe care o încălziţi uşor cu degetele în cauşul palmei şi o aplicaţi apoi pe faţă, dinspre centru spre exterior. Pentru un efect mai natural, se poate amesteca puţină cremă, ser de hidratare cu fondul de ten, sau se poate folosi Crema colorantă cu SPF15 din gama Aquatherm Skeyndor. Fondul de ten se alege în funcţie de textura pielii. Recomandări: Pentru pielea grasă, cu exces de sebum, Perfect Mat Foundation Malu Wilz, pentru pielea deshidratată – Natural Touch Foundation Malu Wilz. Nuanţa fondului de ten trebuie să fie cât mai apropiată de nuanţa pielii. Pentru aplicare se pot folosi atât degetele, cât şi un bureţel de latex uşor umezit (care se poate achiziţiona odată cu fondul de ten, dacă solicitaţi acest lucru).

7. Pudra. Pentru aplicarea pudrei la bărbaţi se recomandă multă prudenţă. Pudra trebuie să fie transparentă şi are rol de fixare a fondului de ten. Pentru bărbaţi, e preferabil să se folosească pudra mai mult în zona T (frunte, nas, bărbie), acolo unde apare de obicei excesul de sebum. Se aplică folosindu-se un pămătuf (burete) special, ataşat pudrei. Se pune o cantitate mică de produs pe pămătuf, se şterge uşor mâna opusă (pentru a se îndepărta surplusul) şi apoi se aplică pe faţă, doar tapotând uşor. Recomandări: Pudra transparentă pulbere Malu Wilz.

8. Pudra bronzantă este opţională. Se foloseşte pentru a da pomeţilor o tentă bronzată, acel look specific americanilor din California. Personal, o prefer şi o recomand cu încredere, în locul solarului. Despre solar şi efectele nocive asupra pielii, voi vorbi detaliat într-un alt număr al rubricii.

9. Balsam de buze. Balsamul de buze are rolul de a hidrata şi îngriji buzele. Imaginaţi-vă cum aţi arăta cu o faţă decupată din reviste, dar cu buzele crăpate. Se va folosi un balsam de buze fără culoare.

Se subînţelege că, în fiecare seară, paşii 1 şi 2 trebuie repetaţi, pentru a curăţa pielea de praf, transpiraţie, sebum şi resturile de machiaj. Pasul 3 este opţional până-n 25 de ani şi obligatoriu după. Iar pasul 9, aplicarea balsamului, poate fi preventiv.
În completarea celor de mai sus, aş adăuga că un machiaj pentru bărbaţi perfect executat nu se observă. David Beckham e fotbalist, are soţie, copii, deci toate atributele masculine. Şi este un bărbat care se machiază aproape zilnic. Arată excelent şi e idolul a milioane de fani din lumea întreagă. Nu l-aţi văzut cu coşuri pe nas, cu dinţii îngălbeniţi, cu păr în nas sau urechi, cu unghiile ciobite etc. De ce? Pentru că este o vedetă care se respectă şi care vă respectă.

Un bărbat îngrijit şi manierat impune respect, cu sau fără o maşină de ultimă fiţă. Şi, pentru că-n România acest bărbat este pe cale de dispariţie, îndrăzneşte să devii altfel decât majoritatea. Te asigur că vei avea parte de maximă apreciere şi admiraţie. Şi invidie, bineînţeles, dar aceasta este o parte a succesului :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu